Wednesday, June 24, 2009

Tarikh Penting

Salam..
Tepat jam 11:24 pagi tadi pihak MARA hubungi aku dan memaklumkan :

Taklimat BFSU akan diadakan pada 29.06.2009 (Isnin) pada jam 9:00 pagi bertempat di Medan MARA.

Aku diminta untuk membawa RM300 untuk 'Medical Check-Up' dan pasport serta gambar berukuran pasport sebanyak 6 keping.


!!..Wish Me Luck..!!

Bangun2

Bangun2..!!
Kata nak sahur, nak puasa. Askor, Yutt, Harith dikejutkan aku untuk bersahur. Roti berinti Kaya serta Mi Segera Super Perisa Kari kami jamahi kecuali Harith yang degil tak mahu bersahur. Hari ni hari pertama ak berpuasa sunat untuk tahun ni bersamaan 1 Rejab.

Bangun2..!!
"Subuh dah lambat" suara menerpa tatkala sedang mengejutkan kawan sebilik aku. Susah bebenor kan nak bangun subuh. Aku sendiri sudah tertinggal banyak kali. Adoi. Moga2 Allah permudahkan diri ini serta kawan2 untuk mendirikan ibadah wajib malah sunat sekali.

Bangun2..!!
Kelas Writing jam 8 pagi. Awal kan. Aku tak pergi kelas pulak hari ni sebab tak tidur semalam + malas sebab nak drop da. Huhu. Insyaallah minggu depan, akan aku hadirkan diri untuk bertemu mata semua pendidik aku.


Bangun2..!!

zǎo shàng hǎo(早上好) = Selamat Pagi

Bangun pagi

Gosok gigi

Cuci muka

Terus mandi

Pakai baju

Minum kopi

Pergi sekolah

Senang hati

Tuesday, June 23, 2009

Hari ini dan Semalam

Salam..

Semalam Buss gtau aku yang Madam Zuraidah pesan kat Joe gtau aku "Walau Fauzan knal Madam, jgn la tak datang kelas.Madam bukan apa, kelas wajib datang."
Aku dapat agak yang madam dah terasa ng aku sebab ak dah x datang kelas dia 2 kali. Aku rasa malas ntuk ke kelas sebab tak lama lagi ak akan drop dr Pusat Asasi UIAM ni tapi Insyaallah minggu depan aku akan cuba hadirkan diri ke semua kelas.

Semalam ak hubungi Abah ntuk minta MC bagi minggu ni. Abah cakap MC ntuk 2 hari boleh then ak ckp la ak nak ntuk Rabu dan Khamis ni. So, berkemungkinan ak akan pergi ke rumah sepupu ak esok (kalau rajin) atau ak akan stay kat Nilai ntuk sesuatu yg berfaedah dan berguna sebab ada misi yang perlu dilaksanakan sebelum ak pergi.

Agak tensi bila SE K770i ak rosak keypad, Jam Casio AW-80 putus tali, Kopi Radix da nak abis(tensi gak..?). Semalam ke Shabab Variety Services ntuk repair K770i(K7) ak n bayaran ntuk tukar ganti keypad n housing baru sebanyak RM50. Lagi la tensi bila kena pakai duit ni. Belum termasuk tali jam ag. Mau RM20 plak kan. Adoi2. Malas nak mintak ng Abah. Segan lor. Elaun tak masuk2 ag. :(


K7


AW-80


Japg nk kol Ma nak mintak duit. Huhu. Mayb kol Kak Ita gak sebab nak gtau yang dpt g Beijing n nk balik umah die esok lusa kalau rajin. haha. Chow..

Monday, June 22, 2009

Today's Quote

Oprah Winfrey


Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down.


Mengantuk

Salam..

1st time dalam idup ak rase kepla aku betul2 berat..
mata kuyu, merah2, sakit.ngantuk sangat2 ari ni sebab pg td kol 6.30 br tdo then bgun kol 9.58..
kol MARA ntuk kompemkan yg ak akan terima tawaran BFSU ng penim2 lalat..
cian akak kerani penim2 gak..
haha..

akak 2 ckp dia akan kol ak nnt ntuk taklimat tawaran tu n offer letter akan dberikan apabila dmakumkan..
masalah ny kna ambik kat Medan MARA (tempat tmuduga dlu)..
ak nak balik tapi tpksa stay sbb taklimat n surat 2..
huhu..

ari ni ak cuba byk kali msg 'Dia' bertanyakan kabar tapi xdbalas...
bila ditanya lokasi, jwb nya 'mane2'..
herm..
agak terkilan tapi ak tahu ak perlu memahami keadaan dia skarang..smoga dia sihat..
harapan dia supaya ak tidak pergi ke beijing agak tinggi tapi ak punya sbab tersendiri ntuk pergi.
Minta Maaf



Mengantuk..!!!

5:22, Isnin, 22 Jun 2009

Salam n selamat sejahtera

Monim sume

Ari ni ari Isnin

Ari ni kena kol MARA

Selamat Pagi n jgn lupa solat subuh k


(^_^)

Saturday, June 20, 2009

Dunia Baru

Salam..
da lama x coretkan idea..
broadband Sabree Salim slalu jew pkai..tensi2..
haha..

ni pon dkat2 magrib da.
lain kali ingin ak ap yg boley. byk gak la crite nanti
insyaallah kalo sempat akan dicoretkan n insyaallah gak ak akn muncul dalam dunia lain lpas ni
:P


ni klu nye 'BFSU'




..Maaf n Terima Kasih..


Thursday, June 4, 2009

Semester baru

Salam n slamat sejahtera..
hari ni da masuk hari ke 5 ak kat CFS nilai..
isnin xde klas ag..
n selasa bermula la kelas..
smpai ari ni,kamis..
n stil mnunggu ari yg mndatang dan mengharapkan jiwa yg pnuh motivasi ntuk belajar..

BFSU dinantikan..
kalo ikutkan hati..
memg xnk aply tp nk wat cmne, bile dpkir2 mayb yg 2 ag baik drpd ni..
blaja org tanggung,abis blajar MARA ambik jd pekerja...
kalo sume 2 jadi..
maka aku sbg bebanan parents ak pon da dikira lepas la kan..
herm..

tp sbnarny 2 bukan alasan ak..
alasan ak sbnarny lbih kpd life ak yg skang..
ak ase berada d cni cam menghadirkan diri ak kat abnormal life..
abnormal 4 teen..
mcm2 tpksa ak lalui..
ingin ak coretkan d cni..
tapi mayb bkan skarang..
mayb lpas ape yg ak alami ni setle..
wat mase ni ak akn cuba fokus untuk yg paling penting n perlu..
ak akn cuba excel sem ni jika ak masih ag stay kat nilai ni..
:P




wish me luck all!